top of page

Nature

Brilliant

Beautiful

Tim Cools (eigenaar TC Style) mag zich terecht uniek noemen. Dankzij hem is Nederland in het bezit van een gespecialiseerde groothandel in woonaccessoires die nergens anders in Europa te vinden is! Hij reist dan ook de hele wereld over om op zoek te gaan naar natuurlijke materialen om er vervolgens in zijn atelier een nieuw en bijzonder object van te maken. 

 

De kennis die Tim in de loop van de jaren heeft opgebouwd zijn terug te vinden in tal van opzien-barende en vernieuwende producten.

Elk ontwerp of product draagt het keurmerk van Tim Cools, ‘de natuur als inspiratiebron moet herkenbaar blijven’. 

Voorbeelden hiervan zijn terug te vinden in o.a. de verlichting die hij maakt van waterkruiken van terracotta klei, salontafels gemaakt uit onderdelen van scheepsmotoren én een geweldige collectie ingelijste geprepareerde vlinders. Daarnaast verwerkt hij vaak (legaal) bont in prachtige plaids en kussens.

 

Behalve het verwerken van bestaande natuurlijke materialen creëert Tim ook verschijnselen uit de natuur en zet deze om naar schilderijen, tweeluiken en drieluiken. De erosie van een stuk hout of de groei van verscheidene mossen dienen als inspiratie en worden vertaald naar een schilderij.

Na een serie doeken met ‘cirkel’ als thema is er nu de collectie ‘aardlagen’. Voor deze nieuwe serie schilderijen gebruikt Tim gemengde technieken: acryl, gips, lijm, zaagsel, cement en touw worden vermengd dat resulteert in een fresco-achtige kleurvoorstelling. In elk werk is harmonie in materiaalkeuze en kleurgebruik terug te vinden.

 

De showrooms van TC Style kunt u vinden in het ETC Expo, Randweg 20 in Culemborg (NL) en aan de Kerkstraat 67 te Knesselare (B).

Maak, geheel vrijblijvend, een afspraak met Tim Cools en ontdek zijn unieke collectie verlichting, natuurlijke accessoires, bont en schilderijen.
 

TC Style, groothandel & specialist in unieke woondecoraties
bottom of page